Nästan helt datorfri några dagar.

Ja, jag har nästan inte varit inne någonting på internet. Bara några små korta svängar. Maken är ledig denna vecka och vi har faktiskt umgåtts lite med varandra.

Julen avlöpte väl och jag tror att alla var nöjda. Anders, Elin och Vilma kom hit dagen innan och sov över. Mamma och pappa kom på julaftons morgon. Johan, Emma och flickorna kom på förmiddagen. Anders och familj åkte fram på dagen. De skulle vidare till två andra ställen också

Men vad konstigt det är att fira jul med så många plusgrader på utsidan. Man får inte riktigt någon julkänsla. Men tomten kom i alla fall och tur var väl det för Linnéa var spänd på om han skulle komma. Gisses vad julklappar de fick. Jag trodde jag skulle få spader när jag såg deras högar. Vi får nog ta oss en fundering över hur det där med julklappar skall gå till. Det blir för mycket för dem. De klarar de inte av riktigt. När Emelie hade öppnat alla sina klappar reste hon sig upp och gick in i klädkammaren och hämtade en gammal leksak. Det säger ganska mycket tycker jag.

Juldagen gick lungnt till väga. Johan med familj åkte på förmiddagen. Mamma och pappa stannade och vi åt fisk (långa) med kokt potatis och vit sås. Gröna ärter hade vi till. På förmiddagen var vi på långprommenad. Härligt men halt. När mamma och pappa åkte hem la vi oss i soffan och somnade direkt. Jag vaknade någon timma senare och var då förkyld. För första gången var jag så förnuftig att jag gick till läkaren redan två dagar efter det började. Nu äter jag antibiotika och extra kortison och faktum är att jag tror jag fått bukt på det hela. Endast tre astmaanfall och inget så illa att jag behövde åka iväg. Jag brukar annars ha "eget rum" på akuten när jag är så förkyld.

Igår gjorde vi någonting vi inte gjort på över 1 år tror jag. Vi var på bio!!! Vi såg Göta kanal 2. Den var faktiskt roligare än jag förväntat mig. Vet ni vad vi skall göra mer? Jo, på nyårsdagen skall vi åka in till gbg och se den nya bondfilmen. Den skall vi se i den nya biografen och sitta på vipläktaren. Ja, ok jag håller med det kostar lite extra men vi har inte gjort något kul på så länge. Popcorn, snacks och dricka så mycket man vill och ställbara skinnfotöljer. Visst låter det kul?

Nyår kommer att gå lungt till väga. Jag orkar inte engagera mig i det också. Både födelsedag och jul på en månad räcker gott och väl. Vi hade funderingar på att åka iväg med husvagnen under nyår men så blev jag ju sjuk och då lät inte det så lockande. Johan och Emma ville ha barnvakt så det sa vi okej till. Det får bli en skön hemmakväll med flickorna. Dock blir det en trerätters middag. Avocado med räkor, ägg och majonäs till förrätt, Plankstek till huvudrätt (Mikael fick planksteksbrädor i julklapp av mig) och Glass till dessert. Raketer blir det inga, det är jag alldeles för snål till, (skjuta iväg så dyra pengar????) Nej jag njuter av andras slöseri och förresten man ser dem bättre på håll) Men tomtebloss och marshaller skall vi ha, även en pytteliten bubbelflaska skall vi ha. Jag gillar inte smällare och raketer och har aldrig gjort det. Jag tycker det är så obehagligt med alla olyckor som sker. Fast vackert är det ju.

Nu önskar jag er alla ett riktig

GOTT NYTT ÅR

121064-29

121064-29

121064-28

121064-28

121064-27

121064-27

121064-26

121064-26

121064-25

121064-25

121064-24

121064-24

121064-23

121064-23

121064-22

121064-22

121064-21

121064-21

Lördag morgon

Nu har jag varit inne och läst på bloggar. Jag har inte hunnit det under veckan. Vi är klara med vårt projekt storstädning och det känns underbart. Vi är också klara med vardagsrummet. Kanske skall vi ha upp några fler tavlor men det får vänta lite. Vi har ju också köpt till en del till bokhyllan som inte har kommit ännu och ett litet hörnbord. Vi känner oss jättenöjda.

I torsdags (som var min födelsedag) var Anders, Elin och Vilma här på middag. Det var jättemysigt och de tyckte att vi fått det så fint.

Tyvärr så har min axel/arm blivit mycket sämre. Nästa vecka skall jag iväg och röntga den. Denna vecka har jag varit på arbetsterapin och fått lite råd, tips och handledsstöd. Vi mätte också styrkan i armarna. Medelvärdet för höger arm var 232 och för vänster 99 och jag är vänsterhänt. Det var inte bra. Men det känns ändå bra att ha det bevisat på papper. Jag har ju vetat om det men det känns ju inte bra när man tappar saker hela tiden eller inte kan åka och handla själv för att man inte kan lyfta saker. I och med detta så får ju Mikael ta ändå mer ansvar och arbetsuppgifter. Ni kan tänka er hur det var under projektet storstädning!!!

Julkorten är klara och ivägskickade, Jag är nästan klar med två tavlor som skall vara julklappar men jag har ett album kvar att göra. Foton är på väg.

Nu skall jag sätta igång med förberedelserna för mitt kalas. 15 personer på middag blir det.

Ha en bra dag.

Vart tar tiden vägen?

Jag förstår inte vad som händer??? Tiden bara rusar iväg.  Vi som har så mycket att göra hinner ingenting tycker jag. Helgen har varit trevlig men kort. I lördags var vi och tittade på Linnea som hade dansuppvisning och det var kul. Hon är så söt stora damen och allt. Efter det var vi hos Anders och Elin. De bjöd på en underbar middag och trevligt sällskap. Vilma bara växer och växer men damen är så lik sin pappa. Hon vill inte gosa med farmor utan vill bara vara hos mamma och pappa. Ett litet leende kan hon kosta på sig när hon sitter i föräldrarnas knä. Sådan var Anders också.

I går var vi hos Mats och Eina. De hade adventskaffe med kakor och godis. Einar sjöng julsånger (hmm lite ändrad text var det dock). Mycket trevligt kan jag säga. Det var som en liten julafton fast utan julmat, klappar och tomte. Mats är inte hemma denna julen men det blev ändå lite firande. Viktoria var också med. Jisses vad fort tiden går. Min lila gubbe har blivit så stor så stor.

Vårt projekt att storstäda oss igenom hela hemmet går nu på slutfasen och tur är väl det. Så tufft det har varit och så länge det hållit på. Inte når vi ända fram heller men jag försöker intala mig att jag har varit duktig ändå. Tyvärr så lär jag mig aldrig att vara nöjd. Jag tycker alltid att jag kan göra mer eller bättre. Fast en sak är då säker. Det var behövligt med denna storstädnig. Jag har inte gjort något ordentligt sedan jag blev sjuk.

Vårt bord och nya bokhylla kom i torsdags. Jättefint blev det. I fredags var jag och beställde ytterligare en del till bokhyllan och ett hörnbord. Vardagsrummet är nu jättefint och vi har bara tavlorna kvar att sätta upp.

I gästrummet har vi nya gardiner och det blev kanonsnyggt. Vi köpte även nya lampskärmar til lamporna i fönstret. Jättefint tycker jag.

Lite elende har jag också men det skriver jag om senare. Nu skall jag till omstart så jag måste rusa.

Hej svejs.

Gisses sicka problem man kan ha

Nu var det länge sedan jag skrev. Det beror på att vi bytt internetbolag. På torsdag kväll fick vi meddelande om att under fredagen går vi över till com hem.  Vi hade ingen aning om detta utan hade bara fått information om att tv skulle gå över.  Ja men det skulle inte vara några problem bara att hämta ett nytt modem. Men icke fungerade det. Först i tisdags förmiddag fick jag det att fungera något så när. Just nu kan jag inte skicka mail men ta emot och gå in på internet. Alla skylller på alla och ingen kan tala om vad som gäller. Grrrrrrrrrrrr vad arg jag blir. Imorgon hoppas jag ändå att allt är löst. I morgon skriver jag mer om hur veckan har varit.

God natt alla