Fy och fasa tror jag.....

.... i morgon skall jag till Försäkringskassan på samtal. Det är jag som har påkallat samtalet efter ett råd av min nya läkare. (Han är försäkringskasseläkare).  Han säger att det ser bättre ut om jag själv kontaktar dem för hjälp. Tyvärr verkade det inte som om F-kassan var av samma åsikt. De frågade om jag verkligen var mogen för att gå ut och arbetsträna. Inte vet jag men prata borde man kanske göra? Nu är det ju så att jag vill inte bli av med min 50% sjukpension utan mer göra någonting åt min andra arbetslösa del.

Jag har e v en plats där jag kan arbetsträna från 1/1-07 och det är det jag skall försöka få igenom. Jag har försökt nå min arbetsförmedlare mer än en gång men de är inte alls intresserade. Jag sitter lite mitt i mellan och har ett avgångsvederlag som givetvis är slut (scrapohollick ni vet :)) Nej men det blev ett stort missförstånd om hur det fick användas. Detta innebär att pengarna är slut och jag får inte stämpla.

Vi har lyckats lösa det så att vi inte sitter i sjön men problem har vi och jag har inte en aning om vad jag klarar av idag. Jag har ju inte blivit mindre sjuk sedan jag miste jobbet.

Nej, detta känns jobbigt kan jag säga. Man vet inte hur man skall lägga orden så att ingenting blir fel. Jag vill givetvis göra någonting men det måste vara något som ger mig något men inte sliter för mycket på kroppen.

Att gå hemma på heltid är nog ingen bra lösning. Jag ser att det blir mindre och mindre gjort här hemma och här är rörigare än det någonsin var när jag arbetade 175%.

Önska mig lycka till inför morgondagens ångest. (Inte nog med detta besök. Jag skall väga mig också :()
Kram till er alla

Måste bara berätta.

Jag har glömt att berätta om i torsdags kväll. När M hämtade vår husvagn hos svärmor kom han hem med en hel påse kantareller.

Tror ni jag blev överlycklig eller?

Och vilka underbara mackor det blev till kvällsmat.

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM säger jag bara.

Underbara helg

Vilken härlig helg vi har haft. Vi anlände till Hanatorps camping på fredag eftermiddag. Ägaren till campingen hälsade oss välkomna och vi fick välja vilka platser vi ville ha. Vi ställde oss nära toaletterna och med utsikt över den härliga sjön. Stormen hade avtagit och solen lyste när vi kom dit. Helt underbart vackert!!!

Max (som är nyklippt och ser urtöntig ut) var överlycklig och rusade runt som en stolle.

När vi skulle undersöka toaletterna visade det sig att där fanns ett kök och ett uppehållsrum också. Vi bestämde raskt att där skulle vi tillbringa kvällen.  Vi åt god mat och drack gott vin. Vi satt i sofforna och småpratade samtidigt som vi såg på TV. Vi hade tänt massor av levande ljus.

Lördagen startade tidigt. Först var vi på loppis. Det var en idrottsförening som har försäljning varje lördag. Billigt, rent och snyggt var det. Sedan var det tygaffärer vi besökte. Tyvärr så stänger de så tidigt redan kl. 13,00 så vi hann inte så mycket. Som tur var hade vi erfarna kompisar med oss som ledsagade oss till de bästa affärerna. Jag fick dock massor av idéer om gardiner till vardagsrummet. (Skall ju bara bestämma färg på väggarna först.)  Vi köpte dock gardiner till gästrummet, tyg till en stor duk, dukar till husvagnens bord, knappar och lite band till scrapbookingen.

Det var billigt att handla så det kommer att bli en helg till kan jag säga.

Efter denna runda blev det att sova lite och sedan upprepade sig fredagskvällen i repris.

På söndagen åkte vi iväg och promenerade vid en ruin som låg högt upp så att man såg massor. Sedan åkte vi tillbaka och åt lite mat. Packade och for sedan iväg hemåt. Vi stannade till i skoaffären där jag fick mig ett par nya skor.

Under lördagen regnade det massor men söndagen var det strålande sol hela dagen.

Det har varit en helt underbar helg som kommer att upprepas kan jag säga.

Kram till er alla.

Målning i massor

Denna vecka har det varit målning av alla de slag. Jag sitter och målar alla mina nya stämpelmotiv (nja inte riktigt alla för "klistret till mina omonterade stämplar är slut såjag måste ha nytt). Som inte det räckte så har vi också beslutat oss för att måla om i vardagsrummet. Det skulle vi aldrig gett oss på kan jag säga. Som tur är finns det småburkar så att man kan provmåla. Det har vi gjort så nu ser rummet inte klokt ut. Massor av olika färger är det där. :)

Jag hade tänkt ut att jag skulle ha bruna väggar och en fondvägg med mörkare brunt. Det var jag helt säker på men det såg jättedystert ut. Vi provade några mer "glada" bruna färger men de gick i gult och orange och det var inte heller snyggt. Så skulle vi testa en brunröd nyans och till det grått. Den brunröda går åt vinrött till så det funkade inte. Att titta på färgprover är som att titta på Twinklarna omålade - ingenting stämmer!!!

Just nu lutar det ändå åt grått på väggarna och brunt på en fondvägg. Vi skall bara ha tag i en "glad" brun färg som inte går i gul-rött. Hur vi nu skall hitta den???

För övrigt har veckan varit ganska tråkig eftersom jag blev förkyld. När jag blir förkyld brukar det slå ganska mycket men peppar peppar så illa är det inte. Jag mår lite bättre idag och hoppas att det inte skall bli något bakslag.

Idag klockan 09,00 skall jag lämna Max för klippning. Han är väldigt långhårig och det är jobbigt nu när det är så söligt väder me jag har som vanligt ångest över hur han skall se ut när jag hämtar honom.

Helgen skall vi tillbringa i husvagnen och då i Örby med goda vänner. Det skall bli en minikärringrunda imorgon. Trevligt!!

Nästa vecka skall jag börja göra kort av mina nymålade stämplar. Det skall bli kul.

Ha det gött i stormen.
kram till er alla

och tack för att ni kommenterar i min blogg.


Äntligen klart.

I våras började vi att bredda vår uppfart. Vi flyttade några buskar och sedan grävde maken ur marken för att lägga grus. Efter det har ingenting hänt. Det har inte sett klokt ut på vår framsida kan jag säga och sådant hatar jag. Förr innan jag blev sjuk hade jag själv grävt, fyllt och satt plattor där men det går ju inte idag.

Denna vecka har det äntligen satt fart och igår eftermiddag var det klart. Jättefint blev det. Vi tog inte plattor som vi tänkt oss utan små stenar i grått.

Igår tog jag mig i kragen och storstädade hela sovrummet inklusive rensning av garderoberna. Det behövdes kan jag säga.  Och om det var så smutsigt i sovrummet kan man bara ana hur resten är så nu är det bara att fortsätta. Finns det någonting härligare än att krypa ner i en renbäddad säng?

Problemet idag är dock att kroppen inte riktigt är vän med mig idag, mina fingrar hade jag gärna bytt bort just nu.

Eftersom vi har tillbringat så lång tid i husvagnen har det blivit dåligt städat under lång tid och även innan dess var det si och så eftersom jag har haft så ont i kroppen.

I lördags var jag och hjälpte en kompis, som skall flytta). Hon ville ha någon med sig när hon rensade källarförråden.  Hennes syster kom också och körde iväg allt som blev till skräp. Jag gjorde några fynd som fick byta hem. :)

På lördagskvällen kom ett par kompisar hit på fika. Trevligt var det.

Jag kan säga att det för ovanlighetens skull har varit en intensiv helg men ändå kul. Jag har även hunnit att stämpla lite med mina nya stämplar så några kort skall väl snart vara gjorda. Däremot hann jag inte ladda upp några utmaningar som skulle vart inne igår kväll. Jag var för trött.


Vilken trevlig dag jag har haft idag!

Efter en seg förmiddag pratade jag med svärdottern, Emma, och äldsta barnbarnent Linnéa. De är hemma och drar på en vansinigt seg förkylning.

Jag beslutade mig för att förjylla deras dag lite (Opps) genom att hämta dem och ta med dem till Alingsås. Vi besökte Stämpelboden som ligger där. En underbar liten butik med mängder av stämplar och tillbehör. Jag blev alldeles sjuk av allt där fanns och vilket litet trevligt hus de fanns i. Dit vill man ju åka igen trallala. Efter det var vi på ett besök hos Kortmakaren i Floda och det var också väldigt trevligt. Efter det hämtade vi Emelie på dagis och åkte till hamburgerresturangern Max i Partille där jag bjöd på massor av onyttig mat.

Jag hade jättetrevligt och hoppas att dagen blev lite rolig för de andra (även om jag var egoistisk och bara tog dem till stämpelaffärer.)

När jag kom hem var min yngste son och familj hitkomna. De sover här inatt för att åka vidare till Ullared i morgon.  Nej jag skall inte med. Jag hade tänkt följa med och passa Vilma men avstod i sista stund. Inträdet på Ullared är ju 1 000 kr. Vilket man skall shoppa eller vara barnvakt. Den 1000-lappen gick nog åt redan idag är jag rädd.

Men en lyckodag har det varit för jag har träffat mina tre barnbarn, två svärdöttrar och en son. Nu är jag trött och skall gå och lägga mig.

God Natt.

Ps. skall först smygkika lite i mina påsar jag hade med mig hem.

I farmors trygga famn

I farmors trygga famn


Nu har jag landat igen

Jisses vad omtumlande helgen varit men ändå en trevlig helg. Igår var vi ute och tittade på bokhyllor. Vi behöver någonting nytt kan jag säga. Den bokhylla vi har idag köpte jag 1980. Lååååångt före Mikaels tid. Tyvärr så fanns det inte så mycket att titta på för det ser inte ut som om det är hyllornas mode just nu och så mycket pengar de vill ha!!! Det är ju ändå bara en pryl som står där. Efter ett tag så ser man den ju knappt.  Ett annat problem är ju också att om man skall ha ny hylla vill man ju ha nytt bord, nya gardiner, nya tapeter och ny matta. Det blir massor av pengar det.

Sedan har vi ju andra önskemål också. Tandläkaren, nya kläder, resa, ny TV (min är från 1987)  och nytt förtält. För att inte tala om alla nya scrapsaker jag behöver!!!

Tänk om man under ett dygn fick handla så mycket man ville då attans skulle jag nog kunna slå ett rekord. :)

Hmmm men verkligheten ser ju inte sådan ut så jag har scrappat några sidor istället för att glädja mig lite.
Kram till er alla!

Gisses det känns som dagen efter.

Ja, visst var det så att jag överlevde. Det borde jag insett redan innan (och köpt en brunkräm för halva priset) men det var tufft ändå. Eller jag gjorde det tufft för mig själv och sådan är jag. Jag var ganska nöjd med mitt smink och tjockleken på mig är ju inte mycket att göra åt. Kläderna lite ok men den nya tröjan är nog en storlek för stor och det kände jag.  Men lite säker kände jag mig ändå.

Just när alla kom från Anders pappas sida satt min man med lilla Vilma i knät. Jag tyckte att det var jättebra men maken kände det dumt. Varför säger jag? Du har varit mer pappa än vad pappa någonsin varit. Även om han bättrat sig på senare år. (så dags nu säger en något bitter mamma) Sonens farfar är ju som han alltid har varit fast värre. Mig kände han inte igen eftersom jag var så tjock!!! (jag var väldigt smal på den tiden och det fick jag alltid höra). Min äldste son fick sig några "söta" kommentarer om sin frisyr och sina tatueringar och blev väl inte riktigt glad för det. Men jag tycker ändå att det avlöpte bra. Anders pappas moster var så lycklig att få komma och Anders faster Gun var mycket pratsam och hon gav mig massor av beröm för hur fin Anders var. Anders pappa stiger lite i graderna hos mig (och då är det högt vatten kan jag säga). Han sökte sig mycket till stora sonen (som han faktiskt var inblandad i några år. Även Min mamma och pappa pratade/satt han vid. Mig och Mikael häslade han glatt på också.  Fy vad tråkigt att det har tagit så många år för honom att bli vuxen. Han fyller 50 år nästa år.

Vissa hälsade på oss men pratade inte med oss och så är det. Jag mår inte illa för det.  Jag tyckte att det avlöpte bra ändå.

Elins mamma tyckte säkert också att det var jobbigt. Och hon hade ingen aning om att jag "kände" Anders släktingar på farsidan så lite. Tur att man fick talat om det.  Så att inte hon kände sig så utanför. Elins pappa dog väldigt tragiskt för några år sedan och hon har haft det jättejobbigt och har det fortfarande framför allt vid stora tillställningar.

Den som var coolast under dagen var underbarnet själv. En sådan liten kråka och inte bara lik Anders till utseendet utan också till sättet. Stora tårar kom det när farmor/fmormor skulle ta henne från mamma. Hehe jag har varit med om det förut en gång. För så där 24 år sedan. :)

Andra sittningen på detta kalaset var kompisar till Anders och Elin. Gisses så mycket folk. Säkert var vi 60 stycken under hela dagen. gisses vilken poppis tjej Vilma är.

Kul var att träffa alla Anders kompisar. Ja, även Elins förståss men där känner jag inte så många. Anders kompisar är så kul att träffa och man får så härliga kramar av dem. Underbara killar som har fått underbara tjejer.

Ja så var ju vår familj där också. min bror  Mats och hans Einar kom så klart. Det är lika gott varje gång man träffar sin brorson, Einar. Man får så härliga kramar av honom. Jag bara ääöäääälskar honom. Mamma och pappa var där förståss och svärfar, svärmor och bonus svärfar.. De tog hand om en halvt hysterisk Max som ville leka med alla. Svärmor tog honom med hem när hon åkte och det var inte helt fel.

Sist men inte minst måste jag ju berätta om mina andra två barnbarn. Linnéa och Emelie. Mina söta tjejer. Linnéa hade feber och var väl inte helt ok, men farmors tjej ändå. Den lilla vill ju inte vara sämre så hon var också min tjej.

Emma min svärdotter satt jag länge och pratade med. Hon är en underbar tjej som jag verkligen älskar. Psss jag sladdrade om brunkrämen till henne och hon förstod.

Vad är nu kontentan av denna dagen. Ja., igår kom jag inte fram till någon. Jag hade ätit dåligt, varit väldigt spänd och drukit lite vin...

.... men idag. Jo, jag har härliga barn, svärdöttrar, barnbarn och övrig familj. Sönernas kopmisar älskar mig och talar om det.  De två i Anders pappas släkt som jag gillar var supergoa igår så jag borde vara superernöjd eller hur??? sedan ville ingen av Anders och Elins kompisar att vi åkte hem men vi var tvungna.

Jag älskar er alla!

Jag är inte klok bara så att ni vet!

I morgon skall vi på namngivningsfest för Vilma. Det är andra gången på 22 år som jag skall träffa sonens släktingar på faderns sida. (Första gången var när sonen tog studenten).

Lite oroligt är det allt kan jag säga. Speciellt nu för tiden när man är arbetslös och sjukpensionär. Igår var jag och köpte nya kläder men blev ändå inte helt nöjd eftersom det sitter minst 10 kg för mycket på denna kroppen.

Håret var jag och klippte/färgade för några veckor sedan så det skall bara fixas till men jag tittade mig i ansiktet idag, huga ligen. Smink är någonting jag sällan använder eftersom jag har allergi mot många sådana produkter.

Jag har fått sådana ytliga blodådrer i ansiktet och ser inte klok ut men vad göra åt det???

Mina naglar som alltid var målade förr har inte varit det på ett år och jag bröt en nagel förra veckan. :(

Jag bestämde mig idag för att köpa ett nytt nagellack. Nagellack och maskara kan nog göra undervärk tänkte jag och åkte till vårt Köpcener, Kungsmässan.

Väl där kunde jag inte låta bli att snegla på denna jungel av ansiktsfärg. Nagellacket för 30-40 kr tyckte jag var onödigt. Jag har ju massor av flaskor hemma.

En tjej frågade om jag ville ha hjälp. Jag tackade nej men ändrade mig. Man kan ju alltid höra vad de har att säga. Det kostar ju ingenting....

Urk säger jag bara. Tjejen var utbildad hudterapeft och tittade granskande på mitt ansikte. Hon berättade att när man har så ytliga ådror i ansiktet så kallas det för någonting. Hon ville att jag skulle gå till en hudläkare.  Sedan ville hon testa lite brunkräm på mig och lade ner hela sin själ i detta.

Vad kan jag säga? Hon lyckades dölja det mesta av mina röda ådror.

Nu sitter jag här med en jättefin hudkräm för 750 kr. I och för sig ingick ett erbjudande med flera småtubar ansiktskrämer, nesesär m m.

Men hur många stämplar får man inte för 750 kr??? Så blir det makaroner några dagar till. Jag hoppas maken har förståelse för detta. Detta är mycket svårare att försvara än stämplarna för samma summa.

Jag hoppas också att sonens släkt uppskattar mitt utseende imorgon.

Kram till er alla


I scrappartagen-LO

121064-15


Höstglöd

Höstglöd


Coolgirl-LO

121064-13


Nyårsafton

Nyårsafton


Min gamla bloggadress är:

http://bammiesblogg.spaces.live.com/

Där kan du se ännu mer av mina scrappade sidor och även läsa mer om mig. Från och med idag är det ändå denna bloggen som gäller. Jag hoppas att det kommer att fungera bra framöver.

Kram till er alla.

Glädjerus

121064-11


Sköj i Grebbestad

121064-10


Grebbestad

121064-9


Flicka med brunt

121064-7

Till en speciell person sid2

121064-6

Till en speciell person sid1

121064-5

Grattis

Till en speciell person sid 1

Grattiskort

Grattiskort

Grattis

121064-2

121064-1

121064-1

Nu har jag skaffat mig en ny blogg

Efter det att en del har klagat på att det är svårt att kommentera i min blogg har jag beslutat mig för att byta. Därför är jag här nu. Jag hoppas att denna funkar bättre än den förra.

Jag vill hemst gärna ha kommentarer i min blogg. Så snälla ge ett litet bokmärke om att du varit här.