Brassestolsproblem

Brassestolsproblem

Du finns i mina tankar

121064-115

Glad Påsk 16

121064-114

Glad Påsk 15

121064-113

Paraply och mus

121064-112

121064-111

121064-111

121064-110

121064-110

Lila Grattiskort

121064-109

Kramkort

121064-108

Kram till dig

121064-107

Du finns i mina tankar

121064-106

121064-104

121064-104

121064-103

121064-103

Fotbollskille

121064-102

Så trött så trött

Idag är jag helt slut. För att inte tala om igår. Jag gjorde (kanske) min sista dag på Omstart igår. Det blev ganska intensivt då mycket av tiden gick åt till att peppra mig. Främst till att få förlänga Omstart med en månad. Jag skall undersöka saken idag. Bara jag orkar. Det är ganska jobbigt att ha så mycket fokus på sig själv kan jag säga.

Efter Omstart åkte jag in till Göteborg där jag träffade en kompis och vi var på studiebesök om att starta självhjälpsgrupper. Jag var hemma 17,30 igen och huvudet var så stort så stort efter allt som jag fått in där under dagen.

På kvällen satt jag och pysslade och försökte rensa hjärnan. Då ringde en kompis och vi pratade i flera timmar. Kul!

Snart kommer min bror. Han skall låna datorn några timmar för att ladda foton.

Jag skall skriva här igen när jag vilat mig lite.

Kram till er alla och tack för kommentarer.

Söndag morgon

Då var det söndag igen. Mera snö har det kommit. Brr, visst är det fint men ack så kallt. Inte blir det bättre av att det är +1 grad nu.

I fredags kväll var vi uppe hos Johan och Emma en stund. Emelie hade inga riktiga vinterkängor och ekonomin var ganska ansträngd i familjen så då rykte vi ut.

Vi åkte till Kållered och Bäckebols skor. När vi kom in i affären visade det sig att det var 50% på alla skor. Det slutade med att denna fattiga familj fick vinterkängor till Emelie, gubben och mig. Vi var alla tre i stort behov av kängor. Allt gick på 950 kr. Bara Emelies känger kostade 600 kr i normalpris. Det var ett sådant där braigt märke. Hoppas att inte fötterna växer för mycket i sommar så kan hon ha dem nästa vinter också.

Igår hade vi grannarna här på middag. De hade även sitt barnbarn med sig. Det var mycket trevligt. Vi ville göra det som ett tack för hjälpen med posten i somras. När de gick hem så slocknade jag. Ingen melodifestival denna lördag heller.

Idag skall vi gå och titta på två hus som är till salu. Inte för att vi har några allvarliga tankar på att flytta men dessa två hus har intressanta planlösningar och ligger ganska bra. Så vem vet. :)

Igår eftermiddag ringde Anders från USA. 06,30 där och 14,30 här. Det var häftigt där han är. Han trivdes bra och alla var väldigt trevliga. Jobbet var också okej. Tyvärr var han väldigt förkyld. Han trodde inte heller att han skulle hinna se så mycket som han ville. Det är ju det som är nackdelen när man reser i jobbet.
Han är i en liten stad som heter Hamilton och tillhör Montana. Nu tror jag att jag kom ihåg rätt.

Nya kort

Jag har gjort ett gäng med nya kort. Jag hoppas att jag imorgin kan fota dem. En hel hög med kort är nu ute på försäljning och jag hoppas att få sålt en del av dem. :)

Idag satt jag och gjorde skälva kortbasen. Skära och vika alltså. Tyvärr är det så att mina tummar inte riktigt  orkar med men som tur var har jag en make som klarar att både skotta snö och vika kort. Ja, massor mer klarar han som tur är.  När jag gjorde mina kort idag så använde jag mina punchar mycket men det är bara att inse: Jag behöver maken till hjälp. Hur tröga kan de vara igentligen?

Kram till er alla.

Scrappträff.

Igår hade vi en kort- och scrapträff här hemma hos mig. Vi åkte hit direkt efter att dagiset slutat. Vi blev bara 4 stycken men det var okej. Man skall inte vara för många i början. De som var här var jätteduktiga och ville att vi skulle ha fler träffar och det tycker jag är kul. Vi har ett par till som vill vara med men inte kunde igår.

Det blir en ny träff nästa vecka igen. Det skall bli så roligt.

Idag snöar det massor och jag blir så besviken. Jag vill inte ha vinter!!!!! Jag tycker inte om att frysa så här mycket och jag gillar inte att halka runt i snö heller. Inte nog med att det snöar och är -6 grader. Det blåser massor också.

Bror min skulle varit här idag och fixat med sina foton i min dator men han fick vända  och åka hem igen. Det var kaos i trafiken.

Så nu har jag en helledig dag. Eftersom jag är ganska trött så blir det slappa för hela slanten. Nu skall jag sätta mig och göra kort.

Ha det gött och tack för komentarer.

Söndag förmiddag

Igår kväll var jag på tjejträff hemma hos en kompis. Vi var fem stycken. Det var jättetrevligt. God mat, gott vin och trevlig samvaro.

Extra kul var det eftersom kompisen nyss flyttat och lägenheten var otroligt fin. Helt nybyggt och med en mycket spännande lösning. Jag har följt hennes planering på ritningar i över ett år så det var himla kul att nu se det i verkligheten.

Nu skall vi göra oss iordning och åka till mina föräldrar på middag. Gott att sätta sig vid dukat bord. Kul också att bror min och Einar också kommer.

Lite sorgsen känner jag mig dock idag. Yngste sonen (Anders) är nu på väg till Toronto för 3-4 veckors arbete där. Jag gillar inte när han ger sig av så där. Jag vill att han skall vara hemma hos sin familj. Varför får inte mamma bestämma längre? Han är ju faktiskt bara 25 år. :)

Gisses säger jag bara

Jag har ju som sagt sålt mitt första kort och nu är det så att jag har en kompis som kan tänka sig att försöka sälja mina kort. Hur glad är man inte för det då????

Idag skulle jag haft en scrap-kortträff hos mig men tyvärr var det mycket sjukdommar så vi fick ställa in. Positivt är ändå att att träffen är bokad till nästa vecka. Skall bli så roligt att introdusera nya i detta "hemska" :) beroendet.

Förra veckan på dagisets aktivitetsdag uppfanns idén att skapa en självhjälpsgrupp för utbrända. Av någon konstig anledning tyckte ledaren att jag skulle fixa detta. Idag hade vi henne igen och hon upprepade att jag borde starta en sådan grupp. Kul att någon tror på en men tyvärr så tror jag inte att jag idag har den j-a anamma i mig. Men hon trodde att jag kunde få det.

Ofta funderar jag på just det att starta upp saker. Självhjälpsgrupper-kortkurser-scrapbookingkurser-hantverksträffar. Men jag vet ju hurdan jag är. Startar jag upp något så är det till 150% och så orkar jag inte så länge.  Sedan har jag så dålig kunskap om hur man gör. Det blir ju inte bättre av att jag har svårt att läsa innantill idag. Hur har man inte blivit!!!

Vi får se vad som händer. Just nu skall jag göra kort iallafall.

Tack för titten och kommentaren.

Underbara bilder från Örby Camping nov. 2006

Underbara bilder från Örby Camping nov. 2006

Morgondimma över Örby Camping

Morgondimma över Örby Camping

Max med matte och Lena på Seatons Kulle

Max med matte och Lena på Seatons Kulle

Lördag morgon

Jaha, då är det lördag igen. Solen strålar på utsidan och det är flera minusgrader.

Igår gjorde jag ett ryck och både tvättade, dammade och till viss del dammsög. Tyvärr klarade jag inte så mycket som jag ville. Mikael fick hjälpa mig lite när han kom hem. Jag var på långpromenad med Max också. Jag gjorde en LO till en utmaning i Scrapbutiken. Den skall jag ladda upp idag. Vi åt gosiga räkor och rostat bröd till Så skall det låta. Sedan skulle jag titta det sista på Lets dance men vad händer då? Jo, som vanligt jag somnade. Aldrig får jag se slutet. Nu måste jag gå int och titta på TV 4as hemsida igen.

Idag skall vi städa färdigt och också gå en långpromenad med Max. Sedan får vi se vad som händer.
Kram till er alla och tack för att ni kommenterar.

Ännu en helg är förbrukad.

Om man nu kan säga så. Det rullar så fort. Tiden menar jag. Det måste ha med tantåldern att göra. Det går fortare och fortare. Jag tycker att jag som går hemma så mycket skulle ha mycket tid på mig men det har jag inte. Mikael hinner inte mer än att gå till jobbet förrän han är hemma igen. Jag hinner inte mer än att få ett barnbarn så har jag tre!!! Jag hinner knappt fylla 40 år förrän jag nästan är 50 år. Ja med denna fart tror jag att både födelsedag 48 och 49 kommer att passera utan att jag hinner med. Hjälp kan inte någon stanna tiden.

Lördagen erbjöd dock strålande solsken och frisk vind. Vi beslutade att göra någonting som vi alltför sällan gör. Gå ut och gå med Max tillsammans. Eftersom jag är så illa i astman beslutade vi oss för att åka till Tjolaholms slott. Plant och fint att gå trodde vi. (Vi har aldrig promenerat där förut) Ganska snart vek vi åt fel håll och kom upp på ett berg. Jättefint med skog, berg och hav., Men lite tufft för mig att gå men det var bara att anpassa takten. 1,5 timma gick vi och Max var överlycklig. Såååå mycket nytt att lukta på!.

När rondan var över var vi framme vid badstranden. Helt i lä för all vind och strålande sol och en härlig utsikt. Där satt vi i 30 minuter och bara njöt. Vilka solvitaminer jag lapade i mig. Helt underbart kan jag säga.

Till middag skulle jag laga heta tigerräkor som jag fått recept på (muntligt och hur bra är det) jag kom bara ihåg en del av receptet men sökte lite olika på internet och gjorde sedan en mix. Det var jättegott kan jag säga. Kvällen gick i melodifestivalens och sömnens tecken. Men ärligt talat. Vad är det för låtar som de tror skall representera Sverige? Om inte kvalitén blir bättre hoppas jag att Sverige backar ur. Okej Tommy Nilssons låt var gullig men inte i de sammanhangen. Bara på Lungna favoriter. Vissa bidrag är ju inte ens värda en kommentar.

Igår söndag hade vi en hälsapådag. Först åkte vi till Anders och Elin. Kul att träffa dem och att äntligen träffa Vilma igen. (har ju inte träffat henne på länge då jag varit sjuk) Attans tll unge vad hon växer och är duktig.

Efter det åkte vi vidare till Johan och Emma. Linnéa var inte hemma och förhoppningsvis får hon inte reda på att vi varit där. (Då gisses vad sur hon skulle bli.) Emelie var dock hemma men var sjuk med hög feber. Stackars liten Så ynkelig. Ville vara glad för att farmor och farfar var där men orkade inte.

När vi åkte där ifrån så var vi en sväng runt Kortmakaren som hade kvällsöppet. Det var kortkurs där. Tjejerna som har Kortmakaren kom hem från USA på lördag kväll och var väl inte helt pigga men vilka läckra nyheter de sett.

Jag skulle ingenting ha, bara titta när det ändå var öppet. Det kostade 374 kr. Jag blir tokig. Man blir aldrig nöjd. Det finns hela tiden massor av nytt man vill ha.

Sedan åkte vi hem och lagade middag. Tittade på tv och somnade så klart.

Idag har jag varit på mitt "dagis". Gisses då nu är det flera nya deltagare där. Idag fick vi också ett nytt mer innehållsrikt schema. Härligt med lite ordning och reda. Fast det kräver ju mer av oss deltagare. Idag hade jag med mig flera stämplar som jag monterade.

Efter omstart var jag på café i innerstaden. Åt en pasta. R från dagis kom och tog en fika. Försäkringskassan ringde när jag var där och vi diskuterade "dagiset" min tid går ut där 13 november och jag tiggde lite förlängning. Till slut fick jag hela februari ut med vilkor att jag ökade min tid med en timma om dagen. Efter vår överrenskommelse upptäckte jag att det blir svårt att öka en timma/3 dagar/veck eftersom det är slut 12,30 varje dag. Jag får fråga på "dagis" hur allvarligt det är med tiden. Annars får jag utöka till fyra dagar/veckan men det känns inte så bra.

Men det känns ju inte så bra att bara sluta på "Dagiset" och gå hemma igen. Inte än i alla fall. Kanske lite längre fram till sommaren. Ja, vi får se hur det blir.

Efter telefonsamtal, pasta och samtal med R var jag och klippte mig, lite färg blev det också samt mindre ögonbryn. Jag känner mig nöjd men det tog styggt i en redan ansträngd plånbok.

Efter frissan ringde jag R som satt på Kungsmässan och fikade. Jag åkte dit och pratade lite strunt/allvar en stund. Sedan köpte jag två krukväxter till köksfönstret och åkte hem.

E kom och hämtade grattiskortet jag gjort till hennes syster. Nu har jag tjänat min första pengar för försäljning av kort. :)

Anders kompis A ringde och ville ha ett råd angående kontrakt på hyreslägenhet. Han skrattade gott när jag svarade Mikael istället för mitt namn när jag svarade. Ja, så rörig kan jag vara. Det är bara att ta det med ett leende. :) Jag hoppas att jag kunde hjälpa honom.

Mikael är hos sin pappa och här sitter jag och slappar. Jag skall ladda upp lite LO på scrapbutikens sida.  Jag har varit väldigt skapande den senaste tiden. Mina nya alster ser ni här i bloggen och jag blir himla glad över kommentarer. :)

Myspys i stugan

Myspys i stugan

Min händige make

Min händige make

HT (hösttecken)

HT (hösttecken)

Gosestund

Gosestund

Grattiskort Gerd

Grattiskort Gerd

Gerds grattiskort insidan

Gerds grattiskort insidan

En krona för dina tankar

En krona för dina tankar

Linnéas fepplapp

Linnéas fepplapp

Jag vill bo i en svamp....

Jag vill bo i en svamp....

Månadens Scrapbutikare är jag...

Ja, faktiskt är jag det. Stolt blir man av en sådan titel. Jag fick frågan någon gång i höstas och tyckte att det lät kul. Man skulle ladda upp Losar och så men jag tyckte att jag hade så lång tid på mig och därför väntade jag på att ladda upp. Igår kväll kom jag på att: Jisses imorgon gäller det! Så i morse fick jag fota min scraphörna, min första LO och min sista, samt mina tre favoriter. Det blev lite stressigt men ändå kul kan jag säga.

Jag har sålt mitt första kort. Jippi!!! och personen som köpte har lovat att ta med några av mina alster och visa för sina bekanta. Superglad är jag. :)

Idag har jag lunchat med Anette från F&S. Det var jättetrevligt. Vi har inte träffats sedan vi slutade på F&S och det är ju ett tag sedan. Jag hoppas att vi skall ses snart igen.

Eftersom jag sover så dåligt tog tröttheten ut sin rätt idag. Jag har sovit i omgångar i soffan i kväll. Detta innebär säkert att jag inte sover inatt men det gick inte att styra. Jag var så himla trött.

Sonen ringde idag. Han hade träffat vår MassageMaria och det var jättekul att höra vad hon höll på med. Jag saknar denna tjej jättemycket men har inte råd med massage nu när jag inte har något jobb. Kul ändå att höra att allt var bra med henna.

Imorgon är jag ledig och då skall jag scrappa. Härligt att bara ta det lungt och inte göra någonting. Bara skapa.

Ha det gott där ute och tack för kommentar och titt i min blogg.