Stress-och avkopplingshelg.

Ja, hur hänger det ihop? Förra veckan var jag på Omstart 4 dagar. Den 4:e dagen var vi på Tjolaholms julmarknad och det var kul. Jag har aldrig varit där förut. Massor av fina saker fanns det att titta på och om man ville och hade råd så var det bara att handla. Jag handlade bara nybakat bröd. (så duktig kan jag vara ibland) Det var dyrt där men så otroligt fina saker.

På Omstart håller jag på att göra dörrkransar. Två stycken blir det men attans vad enen sticker i fingrarna. Kul är det ändå. första gången jag gör dörrkransar.

Ullared gick toppenbra. Lagom med folk och några julklappar inköpta. Kläder till gubben och byxor till mig. Vi fick även laddat upp med lite städ-tvätt-hygienartiklar också.  Patroner till skrivaren och fotopapper blev det också.

På torsdag kväll bestämde vi att helgen skulle tillbringas i Helsingborg med resa till Tyskland. Snabba ryck här kan man säga. Max fick vara hos svärmor. Inköpslista skrevs för allas önskemål och snabbpackning av husvagnen. Det är härligt att så mycket finns i den så att det inte blir så jobbigt att packa. Klockan 17,00 startade färden söder ut. CD-bok och kamben roade vi oss med på färden ner. CD-boken gör att tiden går ganska fort. (Just nu är det Dan Brown - I cirkelns mitt som vi lyssnar på.)

Väl där nere så slappade vi framför TVn och la oss i rimlig tid.

Lördag morgon gick vi upp 6,30. Då hade jag gärna stannat kvar i sängen en stund till. Kl 07,45 åkte vi med färgan över till Helsingör. Sedan är det mera CD-bok och många mils körning till nästa färga. Vilken cirkus det är igentligen. Massor av mil i bilen, Färgeturer och sedan snabbshopping i Tyskland för att snabbt ta sig tillbaka till Danmark igen. (Man får tillbaka 250 dk om man åker tillbaka inom 2 timmar)

Klockan 17,00 var vi i Sverige igen. Nöjda och glada köpte vi med oss kinamat till vagnen där vi sedan bara satt och kopplade av. TV, god mat, ett glas nyinköpt vin gjorde susen efter denna dag. Sova i soffan är inte heller helt fel. Söndagen började mjukt och skönt. Vi slappade och tog det lungt vädret var fint och vi bara njöt. På vägen hem stannade vi till på Väla centrum. Jag shoppade några tröjor. Clas Ohlsson och Panduro fick också besök av oss och vår plånbok. En julklapp är också inhandlad. Onyttig mat blev det också innan vi vände kosan hemåt. Vi var hemma klockan 18,00. Då packade vi ur bilen och delade upp vem som skulle ha vad och så kom svärmor med Max.  Så mysigt att få träffa honom igen.

Ja, det har varit en stressig vecka. Lite mer än vad jag orkar med känner jag. Förutom allt detta har jag även varit i bassängen och tränat två gånger. 

Men nu tror jag att vi har gjort det mest stressade för i år. Nu skall vi bara njuta av julförberedelserna och till lördag åker vi till Hälsö och mina föräldrar. Det skall bli så skönt.

Nu skall jag iväg till Omstart igen och sedan till basängen.

Ha det gött alla.

PP tavla av Ejris

PP tavla av Ejris

Men vart tog tiden vägen?

Det är en hel vecka sedan jag skrev senast. Vad hände igentligen? Är det så tufft att omstartas så att veckan bara rusar iväg?

I och för sig har jag haft en del internetproblem. Vi skall få com hem här och det är tydligen en hel del som skall fixas innan dess.

Nu har jag varit på Omstart 4:a gånger. Förra veckan var inget vidare. Det var tråkigt och jobbigt men igår kändes det lite bättre ändå. Nu får vi se hur det är idag. Denna vecka skall jag omstartas 4 gånger. Jag skall vara där en extradag (Fredag) för jag skall följa med till Tjolaholms julmarknad. Detta gör jag frivilligt eftersom det är kul att gå dit.

Projektet storstädning gick inte lika bra denna helgen. Dels var vi upptagna en del och del så hade jag så ont efter förra helgen så det fick gå lite lättare denna helgen. Har jag tur är jag klar fram vid midsommar :)

På lördag kväll kom Anders och Vilma hit. De hade med sig en fd klasskompis till Anders som har haft en hel del strul i sitt liv. Nu verkar det ändå som om det håller på att rätta till sig för honom och det gör mig så glad.

På söndag eftermiddag kom svärmor och hämtade Max och vi åkte till Friport en sväng. Det var riktigt kul. Vi har inte varit där på hur länge som helst. Vi handlade ingenting men ändå kul att titta lite.

Fast affärer kan jag nog vara rätt trött på imorgon kväll. Vi skall åka till Ullared imorgon eftermiddag. Det blr nog en tuff utmaning.

Ytterligare ett projekt har jag (vi) startat. Att inte sova någon annan stans än i sängen. Vi har en förmåga att somna framför TVn och jag är ändå värre - framför datorn. I söndags lyckades gubben men inte jag. Igår lyckades vi båda men jag har sovit urkast hela natten. Nu får vi se hur det går ikväll.

Jag har, sedan jag blev sjuk och inte orkar läsa böcker, en ny favorithobby. Lyssna på cd-böcker. Det gör jag hur mycket som helst. Det är underbart att höra en bok rakt in i örat. Problemet är bara att dessa cd-böcker är ganska dyra. Detta löste jag med att börja låna på biblioteket. Toppengrej! Att få lyssna på så många böcker helt gratis. Problemet är dock att det sällan finns några bra böcker inne. Det finns en lita på alla böckerna de har men man får aldrig se böckerna!!! Det är görtråkigt. Visst man kan ställa sig på kö men kön är orimligt lång. :(:(:(

Nu till en kanonrolig sak som hände förra veckan. Ejris på Scrapbutikens forum hade en utlottning på pp tavlor och jag vann! Jippi. En dag i veckan damp  tavlan ner och den är jättefin. Tack snälla Ejris. Jag bara älskar den.

Nej nu måste jag göra mig i ordning för färd till Omstart
Kram till er alla

Första dagen på Omstart

Gisses nu är den gjord. Första dagen på Omstart. Det var väl så där. Jag var mest omtumlad över att vara där kl. 08,30 imorse och vaknade inte till liv förrän vid 11-tiden och jag slutade kl. 12,00. Först när jag kom var det kaffe sedan skulle jag måla ett självporträtt!!!! Inte min grej kan jag säga och inte vid den tiden på dygnet. Efter det så skulle jag måla min egen kaffemugg!!! Va, inte heller min grej men det blev en randig mugg i grönt och rött. Efter det var det veckomöte med Viktor. Han pratade lite om hur det ser ut på marknaden när man är sjuk och arbetslös. Vid denna tiden började jag att vakna till lite grann. Efter det var det data en timma. Killen visade mig det grundläggande i systemet samt on och off knappen. Efter det frågade han om jag kan någonting om data???? Hehe det mesta utom off-knappen sa jag. Nej skämt åt sido det finns säker en del att lära även om det är tråkigt att jag måste plöja igenom de grundläggande också men alltid lär man sig något. Sedan är det kapitel om virus, brandväggar, hemsidor och sådant som jag inte är så duktig på. Om man missar något så kan man arbeta hemifrån och det är ju inte så dumt. Summan av dagen är att det kan bara bli bättre och det beror på mig.

Extra trött var jag idag eftersom helgen varit ganska tuff. I lödags var vi på kalas hos Anders och Elin. Elin fyllde år. Det är bara att konstatera att jag klarar inte av att bära runt på en 8 kg tung Vilma. Höga ljud var det gott om också eftersom det var några busiga kusiner till Vilma där. Jag var helt slut efteråt. Dödstrött óch ont över allt men trevligt.

Söndagen gick åt till att städa och återställa vårt vardagsrum. Vi är jättenöjda med tapetvalet och njuter för fullt av det finna. Nu väntar vi bara på vår nya bokhylla.

Nu måste jag gå och lägga mig så att jag orkar upp i morgon igen. Jag har ju en viss förmåga att somna framför datorn och det vill jag inte.

God natt tjejer och sov så gott.

En händelserik dag för mig.

Ja, det har det verkligen varit. Jag vaknade klockan 06,00 i morse av några ljuva toner från köket. Det var maken och yngsta sonen som satt och åt frukost. Jag blev lite nostalgisk av mig. Det är ju några år sedan sonen satt och åt frukost med maken.

Anders kom hit igår efter jobbet för att hjälpa till och tapetsera och sedan sov han över. Det var supermysigt kan jag säga.

Idag klockan 10,00 skulle jag träffa min kontakt på försäkringskassan. (En jättegullig ung tjej som bara varit anställd i två månader = oförstörd) Vi skulle titta på ett projekt som de genomför med EU-bidrag. Det heter OMSTART. Vi träffade chefen för stället som berättade om deras verksamhet.  Om man får mer EU-bidrag kan man gå där i 3 månader om man inte får mer pengar är det året ut. Vad det innebär är samma som namnet. Det är för oss som har varit hemma länge. Det finns tre block inom projektet. 1. Data 2. Hälsa och kroppsvård 3. Målning/hantverk. Det hela går ut på att man skall komma ut i arbetslivet igen, få rutiner och att träffa människor. Varje dag mellan 08,30-12,00 skall man vara där. Jag skall börja där på måndag. Hej och hå vad fort det gick! Men jag som är lite orolig för om jag skall orka varje dag beslutade vi att jag skulle går tre dagar nästa vecka.  Om jag inte klarar mer så kan jag förlänga min 3-dagarsvecka några veckor till.

Just nu sitter jag med lite ångest. Det känns jobbigt men också lite spännande. Orolig är jag ändå om jag skall orka. Men någon gång skall man ju ändå börja. Vad det gäller innehållet under dagarna är jag inte speciellt impad. När chefen berättade om datordelen och om folk som aldrig vågat testa att trycka på onknappen sa jag att jag hade mer problem med att hitta off-knappen. :) Vad det gällde hantverksdelen så tittade jag lite innan jag gick och de höll på att göra julkort av en ganska enkel variant men man kan måla tavlor också och det har jag aldrig gjort. Friskvårdsbiten är väl det som är mest outforskat för mig så kanske kan det vara någonting men huvudsaken är att få in rutiner. Håll tummarna för mig så att jag klarar detta.

Efter detta besök denna okristligt tidiga morgon beslutade jag mig för att besöka ÖB som hade invigning idag. Åkte dit och efter lite knöl kom jag in på parkeringen. När jag låst bilen och satte kurs mot ingången såg jag!!!! Ullared släng dig i väggen. Jag vände och knölade ut mig och bil för vidare färd mot Kållered....

...i Kållered var jag på BR och köpte prinsesskläder till Linnéa, en stor duk till Elin på Hemtex och en snabbis på Coop. Sedan var jag ganska slut. På vägen hem när jag körde av motorvägen var det åter igen snygga pojkar med snygga uniformer (nåja enligt mitt tycke för mycket gul reflex) men idag var de inte intresserade av mig så jag fick rulla förbi. :(

Skam den som ger sig tänkte jag och tog en ny sväng till ÖB. Denna gången var kön till gratiskorven och kaffet längst så ganska snart kom jag in. En positiv upplevelse kan jag säga. Rent och snyggt var det. Massor av bubbelkuvert till bra priser och massor av andra prylar. Inte för att jag skulle ha något men nyfiken var jag och lite slank ner i kundkorgen.


När jag kom hem åt jag lunch och gjorde ett grattiskort till Linnéa som fyller 6 år idag. Vi hämtade svärmor och åkte dit på kalas. Gisses säger jag bara! 20 pers och 28 grader. Det var tufft kan jag säga. Prinsesskläderna var uppskattade men man märker att hon har blivit 6år och den spontana glädjen är nu borta. Jag hoppas att den kommer igen.

Jag blev lite sentimental när jag tittade på mina tre barnbarn. Tiden går för fort. Linnéa 6 år, Emelie 3 år och lila Vilma som var nyffödd i förrgår (19 juni). Det går så himla fort. Kan ingen stoppa tiden lite så att jag hinner med.

På vägen hem stannade vi till i Olskroken där jag hämtade en liten beställning av varor. (Sparade 53 kr i frakt på det viset) Så nu kan jag montera resten av mina stämplar.

Nu är jag helt slut kan jag säga. Det har varit mycket som hänt senaste dygnet så nu går jag och nattar mig.

God Natt tjejer (och killar om ni är här)

Idag har jag shoppat något annat än scrappsaker!!!

idag har vi varit och köpt en ny bokhylla och bord till vardagsrummet. Tyvärr är det inte IKEA där man kan få hem sakerna direkt utan det är en beställningsvara. 4-6 veckors leveranstid. Jag villllllllllllll ha nuuuuuuuu.

Jag är så nyfiken på hur det skall se ut. Bokhyllan och bordet vi har nu är inköpt 1981 och Mikael fick det på köpet när han träffade mig. Visst är det gammalt men hade kunnat stå där säkert 10 år. Man blir hemmablind om jag säger så. Men både Mikael och yngste sonen har påpekat att de är ute och omoderna. Jag får hålla med faktiskt. Tyvärr är det ju så att jag har ångest varje gång jag skall köpa nya möbler. Jätteroligt när de kommer på plats men svårt att välja och mycket pengar. Vi kom ändå ganska billigt undan. Hmm det värsta är ändå att när man väl börjar köpa nytt vill man ha mer....... Tyvärr kan vi inte köpa mer just nu. Plånboken vill inte det. Men nya gardiner skall det med tiden också bli.

Idag skulle jag åka ner till torget och köpa tapeter. (Vi har äntligen lyckats bestämma oss för vad vi vill ha) Tur är det för vi har inte många lediga ytor  att provmåla på. Det slutar ändå med att vi skall sätta upp nya tapeter. (Det är mer lyster i tapeter än färg.) Tapeterna går i två olika nyanser brunt och bokhyllan är beställd i ljus ek.

Just som jag skulle svänga in på torget klev en snygg kille ut igatan och stoppade mig. Jag körde genast in till kanten och frågade var han ville ha mig. Han visade var jag skulle ställa mig och bad mig stänga av motorn.

Har du fotoleg? frågade han och det fick han. Inte så fint foto eftersom jag vägde 27 kg mer på fotot men tänkte att då ser han hur mycket bättre jag ser ut idag. hehe.

Sedan ville han att vi skulle andas tillsammans!!!! Vi drog ett djupt andetag och sedan andades vi ut. Lungt och stilla. Han gick ett varv omkring mig och sa att allt var ok.

Sedan önskade han mig en trevlig dag och sa hej då. Lite besviken var jag över att mötet var så kort. Kanske 90 sekunder eller så. Han som var så söt och hade snygg bil och snygga kläder. :(

Jaha, det var en sällsynt upplevelse när jag satt bakom ratten. Andra gånger jag varit med om detta har även maken varit med och då är det mindre spännande men nu var jag ensam!!!!

Ja, detta var min första egna poliskontroll på flera år.  Jag undrar även om jag kan ha gjort lite inverkan på killen för vi har en trasig baklyckta. Hehe ett önsketänkande från mig.

Men kram till er alla tjejer (och ja även killar för den delen. Gärna poliser hehe)

Ja, just det. Det var ju tapeter jag skulle köpa! Det är gjort och jag får dem imorgon. Undra om de har kontroll imorgon också?

fy attan vilken helg vi har

Inte är det mycket helgfirande här inte. Vi har äntligen tagit oss i kragen och städar. Ingen vanlig städning utan storstädning. Rensar, kastar lämnar till insamling m m.

Vi städar ur skåp och så också. Det har varit lite si och så med storstädning sedan jag fick all min värk men nu var det nödvändigt.  Jag har gjort en del under veckan också men jag klarar ju inte så mycket själv.
Vi har också plockat ur vardagsrummet för nu skall det bli nya tapeter. Ja, efter hur många målarprover som helst på väggarna har vi beslutat om att tapetsera. Vi har också bett yngste sonen om hjälp och det var helt okej. Tur det! För jag klarar inte av att hålla på med sådant.

Ont har jag som bara attan och pga det sover jag urdåligt också men jag vill bli färdig. Känna att jag har rent och snyggt omkring mig. Det vi inte ännu har rört är kontoret/scraprummet. Det kommer sist. Jag har också en lösning till bättre förvaring i detta rum. Om vi köper den nya bokhyllan till vardagsrummet så blir det ett jättebra skåp ledigt till min scraphöran. Man kan knappt tro att kontoret/scrapphörnan bara är på 7 kvm. Detta rum är vårt minsta och mest använda och mest möblerade. Men jag älskar mitt rum.

Nu skall jag fortsätta igen.

Kram till er
och tack för kommentarer.

Rediga jag.....

Nu har jag täffat FK och det gick bra. Det finns ett program som heter omstart som jag skall besöka nästa vecka. Det lät possitivt men det vet man ju aldrig men det lät som om det var ett sätt att komma igång.

Vid viktkontrollen gick det också bra men lite besviken över att det bara var -0,9 kg.

Jag har också beslutat att det är hög tid för att göra ett besök hos rökavänjningssköteran. Inte helt lätt eftersom jag är kompis med den fd. Fast hon lät trevlig när vi pratades vid i telefn idag. 17 nov skall jag dit.

Jag måste sluta röka. Jag mår inte bra av rökningen men den dåliga sidan av mig vill inte. Fast jag är himla trött på att röka.

Jag målar fortfarande stämplade motiv och det är kul men nu vill jag komma vidare. Även målningarna av våra väggar är också på G. Förhoppningsvis vet vi imorgon vad vi skall välja.