Vad hände?

Jag har varit med om en underlig sak kan jag säga. I lördags kväll hade vi grisfest på campingen. Den var jättetrevlig. Två grisar hade grillats under hela dagen och det var jättegott. Nu var det inte det jag skulle skriva om utan vad som hände senare...

... vid något tillfälle under kvällen när jag var ute och luftade mig kommer en kille, Mats, på campingen och säger att jag måste följa med honom och höra på en häftig sak. Jag hade inte lust men just den här killen har en otrolig förmåga att övertala en till saker.

Vi gick till en husvagn där det bor en familj som i huvudsak bor i USA. De bodde på campingen även förra året så vi känner dem en del.  Hon är svensk och han amerikan. Jag vet också lite om att han håller på med Thai Shi och Shi gong (stavningar?) Jag har dock inte blandat mig med dem eller det de håller på med.

Mats ville att de skulle förklara för oss vad det var som amerikanen höll på med. Han förklarade lite för oss och det handlade om någon sorts kraft han hade att känna och ge energier. Jag var måtligt intresserad och aktar mig noga eftersom jag är campingvärd men innan jag visste ordet av hände någonting.

Mats försöker övertala amerikanen att demonstrera på honom men då säger amerikanen du har energier så det både räcker och blir över men henne vill jag hjälpa och det var jag.

Innan jag visste ordet av tog han i min nacke och jag kände att jag blev aldeles varm och konstig i hela huvudet. Sedan fick jag en kapsel med kinesiska örter som skulle göra att jag sov bättre. Jag skulle komma tillbaka nästa morgon igen.

När jag vaknade nästa morgon kände jag mig annorlunda. Lugn och mer avstressad. Helt mysko var det kan jag säga. Nu blev det inget av nästa morgon men på eftermiddagen kom hon och han till oss. (Hon är med för att hjälpa till att översätta) De berättade om att han arbetat som husbyggare dygnet runt i många år, varit gift och haft 3 barn, till slut somnade han bakom ratten och krockade blev illa skadad men återhämtade sig. Efter det fortsatte han som vanligt tills nästa olycka kom. Även denna gången krockade han eftersom han somnat bakom ratten. Då tog han tag i sitt liv och upptäckte då att meditera var något klart nödvändigt i livet. I samband med det upptäckte han också att han hade en förmåga att överföra energier.

Även denna gången höll han mig i nacken och i pannan och åter igen känner jag denna värmen och jag blev mycket lungnare.  Jag lovar er! Jag brukar inte tro på sådant här men det är sant någonting har hänt med mig.

Nu har vi varit hemma ett dygn och skall åka ner i kväll igen och då skall jag träffa honom igen. Så fortsättning följer mina vänner.

Å regnet det bara öser ner...

... ja, inte har det varit många timmar uppehåll. Det innebär massor av arbete för oss aktiva på campingen. Marken är så mättad på vatten så det behövs inte många mm regn förrän vi har stora pölar igen. Nu har vi dock pumpat vatten ut i havet i över fem dygn och jag hoppas verkligen att det inte fortsätter regna så mycket.

Jag kan bara konstatera att jag inte har lärt mig speciellt mycket av min sjukdom. Jag har tagit på mig alltför mycket ansvar på campingen (av den anledningen att de som skulle ta ansvar inte har gjort ett dugg). Allt regnande och alla campare blev för mycket och jag var nära att kollapsa. Det fanns de som försökte tvinga mig hem och vila men jag känner ju ansvar gentimot dem jag arbetar med och vägrade. Vi är alla lika trötta.

Och tyvärr har vi ju krafter kvar även i år som tycker att vi inte borde lyckas så bra med campingen så det kommer nya katastrofer hela tiden. Vissa kan jag inte skriva om här, inte ännu i alla fall men ett är då säkert. Vi hade inte behövt allt elende vi fått.

Trotts och tack vare) denna dåliga sommar och allt elende har ändå en hel del gjorts. Alla gator in till campingplatserna har grusats och gjorts iordning, samlingslockalen är så gott som färdigställd, en härlig trivselgrupp är bildad som fixat massor av kul saker m m.

 Så lite stolta är vi ändå trotts allt elende.

Nu hoppas jag på en fin augusti där man kan koppla av och ta det lungt.

Scrapbooking och korttillverkning vad är det?

Äntligen lite sol

Oj vilken tuff tid vi har haft på campingen. Så mycket vatten! Massor av platser har varit helt dränkta. Vägarna in till platserna har varit rena lervällingen.

Nu har vi dock fått grusat alla vägarna in till tomterna och även gjort iordning de platser som var ur funktion. Ett stor och dyrt arbete har det varit. Men nu skall vi klara oss denna sommar. Om några veckor när högsäsongen är över skall vi sätta oss ner och utreda hur vi skall göra med marken inför nästa år. Det helt otroligt vad annorlunda campingen ser ut i solsken.

Vi har ett jättestort tryck på platser. Folk nästan tvingar sig in. :) Och de som ligger här och skall åka hem vägrar att åka. Det är ett svårlöst problem eftersom vi har fullbokat men också roligt.

Men så trött jag blev av denna tiden. Jag tror att jag kan sova dygnet runt. Som vanligt återhämtar jag mig inte i första taget.

I tisdags hade vi 5-årig bröllopsdag. Den firade vi med att åka till Helsingborg, bo två nätter på hotell, äta gott, var i Helsingör och sov mycket. Trevligt!

Vi kom tillbaka till campingen igår torsdag. Vi var där några timmar och sedan åkte vi hem för att tvätta och idag skall jag till läkaren. Hoppas att det blir mer lyckat än förra gången.

Anders, Elin och Vilma har varit i vagnen sedan i måndags. De har blivit riktiga campare kan man säga. De trivs så gott i vagnen.

Anna-Lisa och Ingvar kom ner och hämtade Max i måndags för att vi skulle kunna åka iväg några dagar.

Max den stackarn har varit sjuk. Mikael var och klippte honom förra veckan och när de kom ner på fredagen var han så ynklig och jag kände inte igen honom. I och för sig brukar han inte vara så tuff de första dagarna efter klippningen men detta var konstigt. Det visade sig att han var sjuk och nu äter han antibiotika och han har även fått två sprutor. Vi har också fått reda på att man kan bli sjuk efter klippning. Inflamation i körtlarna kan man få.  Nu är han dock på bättringsvägen igen. Dock har matte och husse väldigt dåligt samvete för att de inte förstod att han var sjuk, Tur att han har en "farmor" som har bättre vett.

Nu skall jag åka till läkaren och sedan åker vi till campingen igen. Där vill vi ha massor av sol och det önskar jag att även ni får.

kram till er.

Sjötomt

Ja det har de flesta platserna på vår camping. Vi har dock klarat oss någorlunda i år (vi har bytt plats) men många stackare har det inte så roligt. Vissa har väldigt hög vattennivå i sina förtält. De som har seglarstövlar ligger på gränsen att klara vattendjupet. Jag har något högre stövlar som tur är.

Det är inte bara campingen som har problem utan hela orten. Räddningstjänsten har arbetat intensivt i mer än ett dygn men det syns inte. Massor av stugägare har också översvämning och regnet fortsätter bara att ösa ner. Just nu har det faktiskt varit uppehåll i snart 20 minuter!!!! Jippi och hurra för det. De enda som är lyckliga är ungarna! De har kul i allt vatten.

Men jisses vad mycket jag har lärt mig om: Dreneringar, toalettfunktioner, Brunnar och framför allt hur mycket kan man inte lära sig om alla dessa amatörexperter??? Jag kan inte förstå att det finns så mycket människor som tror sig vara experter och vet ni vad? Alla har olika lösningar på samma problem.

Mitt i allt elende finns det guldkorn. Folk är trotts allt väldigt positiva och hjälpsamma. Jag är också väldigt glad över att få så mycket beröm för min insatts här på campingen. Inte gör det speciellt ont att det är vår förbundsordförande som gav en del av berömmet. :) Det behövs efter förra årets turbulens här på campingen.

Inte heller blir man ledsen av att ha ett gäng härligt positiva norrmän här. De är härliga kan jag säga.

Det var allt för denna gången. Nu hoppas jag/vi få sitta i vårt torra förtält och bara njuta ikväll utan fler missöden.

Kram till er alla.

Nu har vi kalas igen

I lördags var vi på kalas hos Anders och Vilma. Anders hade 25-års kalas och Vilma 1-års kalas. Det var jättetrevligt och god mat men oj vad trött man ändå blir. Så mycket människor på relativt liten yta gör att man blir helt slut. Vädret var dock bra och det innebar att man även kunde vara ute.

Igår var det också fint väder. Emma och barnen kom hit. Mikael höll på och storstädade bilen vilket fick fart även på Emma. Johan kom med tåget några timmar senare. Han och Mikael åkte till jobbet och byggde högtalare.

Emma, flickorna och jag åkte till Kungsmässan ett par timmar. Efter det så grillade vi och åt en god middag.


Sedan var denna helgen slut och nu är vardagen här igen. Idag vilar jag och gör ingenting vettigt. Jo en sak har jag faktiskt gjort. Ringt tandläkaren. Jag bet av en tand i lördags och det innebär ju fram med stora plånboken och pina sig ner till tandläkaren. Till råga på allt har min tandläkare semester så jag får en annan. Hur nu det skall gå???